Microsoft

MicrosoftKezdődik a BUILD Konferencia

male · Majdnem 11 éve · 2011. September 13. (Tuesday) - 14:57 · Microsoft · Digg Button Facebook share

Egy óra múlva kezdődik a BUILD konferencia, amely jelmondata elég nagyszabásúra sikeredett:

„1995-ben a Windows megváltoztatta a személyi számítógépeket. A BUILD bemutatja, hogy a Windows 8 megváltoztat mindent.”

Valószínűleg érdekes bejelentéseket, újdonságokat hallhatunk a Windows 8-cal kapcsolatban, ha nem akarnak besülni a fenti kijelentéssel.
Interneten szabadon megnézhető a konferencia a http://www.buildwindows.com/ weboldalon.

Címkék: Microsoft

Windows 8Windows 8 újdonságok: megújult fájlmenedzsment

male · Majdnem 11 éve · 2011. August 24. (Wednesday) - 08:32 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

Szépen lassan kezdenek szállingózni az információk a Windows 8-ról, mióta elindult a Microsoft hivatalos Windows 8 blogja. Először is, ahogy márciusban megírtuk, megerősítésre került a Windows 8 USB 3.0 támogatása, amely egyáltalán nem nevezhető meglepőnek. Az USB 3.0 elődjéhez képest körülbelül 10-szer nagyobb sebességgel kecsegtet.

Tovább »

Címkék: Microsoft Windows 8

Microsoft25 éves a Microsoft Windows

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2010. November 20. (Saturday) - 15:47 · Microsoft · Digg Button Facebook share

Negyedszázados az a termékvonal, melynek következő tagja már a 8-as számot fogja viselni.

Ma már talán a világ legismertebb szoftvere, de a Microsoft Windows nevű programja megjelenésekor, 1985. november 20-án nem keltett túl nagy feltűnést, igazából csak a szűkebb szakma figyelt rá.

Az ekkor kiadott 1.0-s változat valójában még nem volt önálló operációs rendszer, a Windows még sokáig a jól bevált MS-DOS-ra épült. Az 1981-ben Bill Gates által bejelenetett Interface Manager nevű projekt során alakították ki a más cégek által kifejlesztett elemeket nagy számban tartalmazó szoftverkörny­ezetet, melynek legfontosabb újításai a grafikus felhasználói felület, az egér használata, a saját alkalmazások (jegyzettömb, naptár, számológép, rajzprogram stb.) és a többfeladatosság (multitasking) voltak. A Windows legkomolyabb innovációjának ekkoriban azonban minden valószínűség szerint az tekinthető, hogy a személyi számítógépek területét megcélozva a már ismert elemeket a felhasználóba­rátság, a könnyen kezelhetőség, a sok feladatra való alkalmasság jegyében rendezték össze önálló koncepciót megalkotva.

Tovább…

Címkék: Microsoft

MicrosoftSpyware-portált indított a Microsoft

male · 15 éve · 2007. July 10. (Tuesday) - 11:41 · Microsoft · Digg Button Facebook share

Ma egy újabb oldalt indított el a Microsoft, amin minden információ megtalálható a spyware, malware és rosszindulató programokról. Az egész egy hatalmas adatbázisra épül, amiben az összes ismert veszélyforrás le van írva.

A Microsoft Malware Protection Centert folyamatosan frissítik. A biztonság növelése érdekében mindig naprakészen tartják a Windows Defender és a Forefront Client adatbázisát is.

Az egyik legfontosabb szolgáltatás, hogy tetszés szerint a fájlokat egy formán keresztül elküldhetjük a szakértõknek, akik rosszindulatú kód után keresnek, így akár új, eddig ismeretlen Malware alkalmazásra is fény derülhet.

Microsoft Malware Protection Center

Címkék: Microsoft

MicrosoftMegjelent a Windows Vista és az Office 2007

male · 15 és fél éve · 2007. January 30. (Tuesday) - 14:51 · Microsoft · Digg Button Facebook share

Csak a tisztán látás kedvéért, hogy mindenki tudja, immár hivatalosan is megjelent a Windows Vista és az Office 2007 is, megvásárolhatók bárki számára. Tegnap este New York-ban volt a hivatalos bemutató.
Magyar verziók valamikor márciusban várhatók.

http://windowsvista.com/
http://office.microsoft.com/

Címkék: Windows Vista Office 2007 Microsoft

MicrosoftLos Angeles-ben lesz a WinHEC 2007

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. November 2. (Thursday) - 21:08 · Microsoft · Digg Button Facebook share

A Microsoft évente több vásárt és konferenciát szervez a partnereinek és ügyfeleinek. A WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) is egy rendezvény, ahol a vállalatoknak és újságíróknak számos új Windows technológiát mutatnak be.

Ezt és a másik kettő Microsoft vásárt (TechEd, MGX) 2007 januárjában kellene az amerikai városban, New Oreans-ban megtartani.

Mint ahogy a Microsoft ma bejelentette, ez a 3 vásár nem New Orleans-ban lesz, mert a város infrastruktúrája még nem elég fejlett. A tervmódosítás alapja az lehetett, hogy különösképpen a New Orleans-i nemzetközi repülőtér csak kevés repülőtársaság által frekventált.

Címkék: Microsoft

MicrosoftAz internetezők 97%-a használ Windows-t

male · Majdnem 16 éve · 2006. August 22. (Tuesday) - 20:28 · Microsoft · Digg Button Facebook share

A piackutató OneStat egy újabb tanulmányt készített, hogy melyik Microsoft operációs rendszert használják a legtöbben. Az internetezők közel 97%-a használ Microsoft rendszert.

A csúcsot a Windows XP tartotta majdnem 87 százalékkal. Ezt követte a Windows 2000 körülbelül 6 és a Windows 98 a maga 2,7 százalékával. A negyedik helyen az Apple Mac OS X állt 2,3%-kal.

Az ötödik helyen a Windows ME állt egy százalékkal. Először áll a Linux a 6. helyen, különböző disztribúcióival. A felhasználók pontosan 0,36 százaléka böngészik Linux-szal. A Windows NT-t mindemellett még körülbelül egynegyed százalék használja.

Címkék: Microsoft

MicrosoftMire fog költeni a Microsoft 2007-ben?

male · 16 éve · 2006. July 21. (Friday) - 20:35 · Microsoft · Digg Button Facebook share

Július 20-án jelentette be a vállalat, hogy tervei szerint legfeljebb 40 milliárd dollár értékben vásárol vissza értékpapírokat, ezenkívül ~$450 milliót költ a marketingre; $450 milliót a vásárlóerőre és az általános marketingre; $1 milliárdot a „a nagy növekedésű (új) termékekre és szolgáltatásokra”; $500 milliót az internetes szolgáltatásokra (beleértve adCenter, Office Live, CRM Live, Live.com, keresés, stb.); és $300 milliót általános és egyéb költségekre.

Címkék: Microsoft

MicrosoftWGA féreg

male · 16 éve · 2006. July 4. (Tuesday) - 11:28 · Microsoft · Digg Button Facebook share

Számítástechnikai profik figyelmeztettek egy féregre, ami a Microsoft Windows Genuine Advantage (WGA) -nak tűntetik fel magukat.

A WGA-t most ’spyware’-nek mondják, mert fölösleges adatokat gyűjt a felhasználó hardveréről és szoftveréről.

Tovább »

Címkék: Microsoft

MicrosoftBill Gates 2008-tól új szerepkörben a Microsoftnál

male · 16 éve · 2006. June 17. (Saturday) - 11:48 · Microsoft · Digg Button Facebook share

2008. júliusától Bill Gates csak elnöki és tanácsadói szerepkört tölt be a Microsoftnál, és jótékonysági tevékenységére koncentrál. Az eddigi technológiai vezetők, Ray Ozzie és Craig Mundie tevékenységi köre azonnali hatállyal bővül.

Tovább »

Címkék: Microsoft

« Előző 1 2 Következő »