Microsoft Security Essentials

Microsoft Security EssentialsLetölthető a Microsoft Security Essentials 4.0 Béta

male · Több, mint 10 és fél éve · 2011. December 2. (Friday) - 08:41 · Microsoft Security Essentials · Digg Button Facebook share

Ingyenesen letölthetővé vált a Microsoft Security Essentials 4.0 béta verziója. Az új MSE gyorsabb működést, egyszerűbb felhasználói felületet és fejlettebb motort ígér. A támogatott rendszerek között van a Windows XP SP3-tól kezdve a Windows 7 SP1-ig minden. Csak eredeti Windows-ra telepíthető és a letöltéshez LiveID szükséges.

Letöltés: MSE 4.0 béta

Címkék: Microsoft Security Essentials

Windows 8Windows 8 újdonságok: beépített vírusirtó és megnövelt rendszervédelem

male · Majdnem 11 éve · 2011. September 25. (Sunday) - 10:22 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

A Windows 8 egyik legfontosabb újítása, hogy a Windows Defender mostantól vírusirtó funkciót is betölt. A Windows Defender először a Vista-ban jelent meg, mint védelem a kémprogramok és reklámprogramok ellen, azonban ezt a funkcionalitást egészítik ki a Microsoft AntiMalware Engine-nel, amely jelenleg az összes „Microsoft-os” vírusirtó (Security Essentials, Forefront Protection Manager, Forefront Endpoint Protection, Forefront Online Protection for Exchange, Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG), Malicious Software Removal Tool, Microsoft Safety Scanner) magja: ezzel a lépéssel lényegében integrálták a Windows Defender-t és a Microsoft Security Essentials-t.

Az így kapott szoftver teljeskörű védelmet nyújt a gépet érintő fertőzések ellen: felismeri a jelszó-lopókat, a keyloggereket, rootkiteket, vírusokat, férgeket, trójai programokat és a kémprogramokat is. Szerencsére a motor elég jó keresési módokkal van felszerelve, így képes heurisztikus módon keresni (jó eséllyel megtalálja az „ismeretlen” kártevőket is), de nem akadály számára felismerni az önmagát módosító kártevőket sem, sőt, ezen felül viselkedés alapú vizsgálatot is végez. Ha még nem lenne elég az eddigi lista, akkor az új Defender képes lesz a Windows 8-at bootolás közben is ellenőrizni. Amennyiben a Windows Defender megfelelő hatékonyságú szoftver lesz, a jelenlegi vírusirtókat gyártó cégek felköthetik a gatyájukat, de minimum több ingyenes vírusirtó szoftver várható (feltéve, ha nem mennek csődbe).

Tovább »

Címkék: Microsoft Security Essentials Windows 8 Windows Defender

Microsoft Security EssentialsMicrosoft Security Essentials 2.0 ingyenes vírusírtó

male · 11 és fél éve · 2010. December 19. (Sunday) - 12:50 · Microsoft Security Essentials · Digg Button Facebook share

Letölthető a Microsoft ingyenes vírusírtójának 2.0-ás változata. Az új verzióban átalakították a heurisztikus keresőmotort, beintegrálták a Windows tűzfalba és megjelent a hálózati forgalmat figyelő funkció is. Akiknek már fel van telepítve az 1.0-ás verzió, azoknak automatikusan frissülni fog Microsoft Update-n keresztül.

Otthoni használatra teljesen ingyenes, kisvállalkozásoknak pedig 10 gépre telepíthető.

Letöltés
Microsoft Security Essentials 2.0 32-bit
Microsoft Security Essentials 2.0 64-bit

Fórum
Microsoft Security Essentials

Címkék: Microsoft Security Essentials

antivirusElérhető a Microsoft ingyenes antivírus programja

male · Majdnem 13 éve · 2009. September 29. (Tuesday) - 18:13 · antivirus · Digg Button Facebook share

A mai nappal elérhetővé vált a Microsoft (végleges) ingyenes antivírus programja, a Microsoft Security Essentials. A szoftverrel védelmet kapunk vírusok, rootkitek, kémprogramok és egyéb kártevők ellen. A telepítés előtt ellenőrzi a Windows eredetiségét, és ha ezt rendben találja, akkor máris települ az alig 5MB-os csomag. Mindennel rendelkezik, ami elvárható egy antivírus programtól (valósidejű védelem, időzített keresés, automatikus frissítés, kivételek stb.). Sajnos, magyar nyelvű változat készítése nincs kilátásban!

Minimális rendszerkövetel­mények:
Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7
CPU: 500MHz (XP), 1000MHz (Vista, 7)
RAM: 1024MB

Letöltés

Microsoft Security Essentials fórum

Címkék: antivirus ingyenes program Microsoft Security Essentials