RTM

Windows VistaLetölthető az 5 nyelvű Vista SP1 változat

male · Kevesebb, mint 16 és fél éve · 2008. March 18. (Tuesday) - 18:26 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

A mai napon hivatalosan is elérhetővé vált a Microsoft Windows Vista Service Pack 1 5 nyelvű változata (angol, német, japán, francia, spanyol). A magyar (36 nyelvű) változatra még várni kell körülbelül április közepéig. Mint ismeretes, már februárban kikerült a torrent oldalakra a Vista SP1 végleges változata, viszont „érdekesség” képen nem pontosan ugyanazokról a fájlokról van szó, mivel a Microsofttól letölthető változat pár bájtban eltér a torrent oldalakon korábban fellelhető változatoktól. Mielőtt nagy kapkodásba kezdenénk, csak egy szöveges dokumentum fájl került lecserélésre, mégpedig a licencet tartalmazó license_adden­dum1.rtf (amennyiben a megfelelő SP1-et töltöttük le). Erről a lentebb mellékelt kép tanúskodik.

További információk és letöltés.

Címkék: Windows Vista RTM Service Pack 1

Windows VistaHivatalos: Vista SP1 RC Refresh 2 = RTM, Vista SP1 letöltés

male · Kevesebb, mint 16 és fél éve · 2008. February 7. (Thursday) - 15:43 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

mydigitalli­fe.info értesültünk arról, hogy a Microsoft hivatalosan is megerősítette: a Windows Vista SP1 RC Refresh 2 a szervizcsomag 1 végleges változata is egyben (RTM). Február 4 óta ez volt a nagy kérdés, hogy ez valóban így van-e. Nos, igen. Így aki telepítette az RC refresh 2-t, annak már a végleges SP1 van telepítve. Az RCR2-t a Microsoft pár hete adta ki nem publikusan 15000 teszternek, majd február 4-én bejelentette a cég, hogy elkészült Szervizcsomag 1 végleges változata, ellenben a letöltés még március közepéig várat magára az esetleges driver problémák elkerülése végett. Azonban számos Microsoft partner sürgetésének hatására valószínűleg mégsem kell márciusig várni az SP1 letöltésével, ugyanis a legújabb információk szerint február 18-ától hivatalosan is letölthető lesz a csomag. Viszont a türelmetlenek egy apró rendszerleíró­adatbázis módosítással hozzájuthatnak a végleges Vista Szervizcsomag 1-hez a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Az interneten (torrent) már pár napja terjeng az SP1 „standalone” telepítő változata is, ami ugyanazokat a KB csomagokat tartalmazza, ami a Windows Update-ről is letölthető, így nagy valószínűséggel azok is szervizcsomag végleges változatai (köztük a 36 nyelvű, magyar is), de ne felejtsük, hogy ezeket a csomagokat még nem adta ki hivatalosan a Microsoft, így ezek letöltésével csak óvatosan bánjunk!

Az SP1 build verziója: 6.0.6001.18000­.080118–1840

Az SP1 letöltésével kapcsolatos információk (Windows Update által, standalone installer)
Windows Vista Service Pack 1 (SP1) információk

Címkék: Windows Vista RTM Service Pack 1

Windows ServerElkészült a Windows Server 2008

male · Kevesebb, mint 16 és fél éve · 2008. February 5. (Tuesday) - 12:52 · Windows Server · Digg Button Facebook share

A Windows Vista SP1 bejelentésével egy időben a Windows Server 2008 RTM is elérhetővé válik. Azok az ügyfelek, akik aktív Software Assurance vagy Enterprise Agreement keretén belül jogosultak az új kódok használatára, február 27-től tölthetik le a termékeket a Microsoft oldalairól a Microsoft SQL Server 2008 és Visual Studio 2008 bejelentésével közösen tartott Heroes Happen Here elnevezésű rendezvény részeként. Ez a dátum a Los Angeles-i bejelentés időpontja, és ehhez igazították a megjelenést is. A szélesebb vásárlói kör részére a Windows Server 2008 március 1-től lesz elérhető az árlistákon.

Tovább »

Címkék: RTM Windows Server 2008 Windows Server

Windows VistaElkészült a Windows Vista Service Pack 1

male · Kevesebb, mint 16 és fél éve · 2008. February 4. (Monday) - 15:31 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

1 évvel a Windows Vista megjelenése után ma, február 4-én hivatalosan is bejelentették, hogy elkészült a Windows Vista SP1 végleges (RTM) változata. Azonban eddig nem megszokott módon még nem teszik nyílvánossá a letöltést, így sajnálatos módon még várat magára az SP1. Az első 5 nyelvi verzió (angol, német, japán, francia, spanyol) csak március közepétől lesznek elérhetőek, amit majd április közepén követi a további 31 nyelv, köztük a magyar is. Továbbá a Windows Update csak akkor fogja felajánlani az SP1 telepítését, ha az adott számítógéppel nem merülnek fel driver problémák az SP1 telepítésével, de ennek ellenére is telepíthető lesz az a „Letöltő központból” letöltött változattal.

Windows Vista Service Pack 1 (SP1) információk

Fontos tudnivalók a Windows Vista rendszerhez kiadott Service Pack 1 szervizcsomagról

Hivatalos forrás

MSW.hu Vista SP1 Fórum

Címkék: Windows Vista RTM Service Pack 1

Microsoft OfficeMicrosoft Office 2007 Service Pack 1 (SP1) Letöltés

male · 16 és fél éve · 2007. December 11. (Tuesday) - 16:28 · Microsoft Office · Digg Button Facebook share

Ahogy a múlt héten beszámoltunk róla, ma elérhetővé vált a Microsoft Office 2007 1. Szervizcsomagja (SP1). Az SP1-gyel elsősorban a stabilitást, teljesítményt és a biztonságot javítják az Office 2007-es rendszerben, valamint a Windows Server 2008 támogatását is bevezeti ezzel.

A csomag mérete 225MB (magyar nyelvű), nem vizsgál eredetiséget. Letöltés.
(Letöltés nyelv kiválasztással.)

Office 2007 Whitepaper.

Office 2007 Service Pack 1 (SP1) Fórum
SP előtt és után: AfterFixProject

Címkék: Microsoft Office Office 2007 RTM Service Pack 1

virtualizációVirtual PC 2007 - RTM

male · Kevesebb, mint 17 és fél éve · 2007. February 20. (Tuesday) - 20:37 · virtualizáció · Digg Button Facebook share

Tegnap vált elérhetővé a Microsoft Virtual PC 2007 (a „VMware konkurens”) végleges, ingyenes változata. Röviden annyit erről a programról, hogy virtuális számítógépet futtathatunk gépünkön. (Pl. van egy XP rendszerünk, erre feltelepítjük a VPC2007-et, és azon belül pedig telepítjük a Vista vagy/és másik XP-t és teljesen függetlenek lesznek ezek a rendszerek a fő XP rendszerünktől, akár össze is vírusozhatjuk őket, amit azért mégsem javaslok.)
(Az AFPX/AFPV is ilyen virtuális rendszereken tesztelődik.)

Virtual PC 2007 információk.
Virtual PC 2007 letöltés.

Címkék: RTM Virtual PC virtualizáció

Windows Live MessengerWindows Live Messenger 8.1 végleges

male · Kevesebb, mint 17 és fél éve · 2007. January 29. (Monday) - 21:47 · Windows Live Messenger · Digg Button Facebook share

Elkészült a végleges 8.1-es Live Messenger 178-as build számmal.

Újdonságok, változások a 8.1-hez képest:

 • Egyes helyeken új design
 • A név, személyes üzenet és a megjelenített kép központi szerveren tárolódnak
 • Gyorsabb együttmûködés az MSN szerverekkel, gyorsabb bejelentkezés
 • Fejlett automatikus frissítés
 • Teljes Windows Vista kompatibilitás
 • Számos hibajavítás, nagyobb stabilitás

[linkto=downlo­ad.php?view.75]Letöltés (magyar nyelv)[/linkto]

Címkék: Windows Live Messenger RTM

media playerWindows Media Player 11 - magyar, végleges

male · Kevesebb, mint 17 és fél éve · 2007. January 26. (Friday) - 22:34 · media player · Digg Button Facebook share

Íme, elkészült a Windows Media Player 11 magyar (és végleges) változata is. A 11-es verzióban rengeteg újítás van, köztük a leglátványosabb az új design (megjelenés, kinézete).
Az angol verzió már októberben elkészült, ám a magyarra való honosítás eddig váratott.

Letöltés.

Címkék: RTM media player Windows Media Player 11

Windows Live MessengerLive Messenger 8.1 végleges hamarosan..

male · Kevesebb, mint 17 és fél éve · 2007. January 21. (Sunday) - 14:56 · Windows Live Messenger · Digg Button Facebook share

JXCP belső forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Windows Live Messenger 8.1 végleges verziója január 25-étől tölthető le a Live Ideas oldalról.

Javítások és változtatások a WLM 8.0 óta:

 • Egyes helyeken új design
 • A neved, személyes üzeneted és megjelenített képed a szerveren tárolódnak
 • Gyorsabb szerver
 • Automatikus frissítések javítása
 • Gyorsabb bejelentkezés

Címkék: Windows Live Messenger RTM

Windows VistaWindows Vista RTM - kész

male · 17 és fél éve · 2006. November 8. (Wednesday) - 19:04 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

November 8… a Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Windows Vista végleges verziója (Released to Manufacturing), build 6000.16386 (061101–2205), ami egyben jól utal az NT 6.0 verzióra is (Windows 2000 = NT 5.0, XP = NT 5.1, Server 2003 = NT 5.2).

A Windows Vista-n ( kódnevén Longhorn ) már a Windows XP kiadása után közvetlen elkezdtek dolgozni a Microsoftnál, 2001 vége felé. Egészen eddig tartott a nagy munkálat, rengeteg teszteléssel, rengeteg ember közreműködésével. A Vista mindenidők legjobb Windows-a akar lenni (természetesen), és erre jó eséllyel pályázik. A Vista elkészült 32 és 64 bites architektúrás proceszorokhoz is, és ezen belül az alábbi verziókkal:

Windows Vista Home Basic
Windows Vista Home Premium
Windows Vista Business
Windows Vista Enterprise
Windows Vista Ultimate

Ugyan még nem vásárolhatók meg ezek egyike sem, mivel a nagyközönség számára csak 2007. januárban (30-a) lesz elérhető, addig csak a nagyobb cégek kapják meg a megfelelő verziókat.
dobozos (tehát nem az OEM, amit hardverrel lehet venni) teljes (tehát nem upgrade) változat árai (melyet akárhányszor lehet aktiválni!) kb. 45000 (Home Basic – csak ebben nincs Aero felület!) és kb. 90000 (Ultimate) forint körül alakul.
(Ebből kiindulva, és most egy XP Home OEM kb. 26000 forint, pl. Vista Home Basic, OEM verzió 25 ezer forintért is megvásárolható lesz, de ez csak személyes tippem, hiszen annak idején a Windows 98 is drágább volt 1–2 ezer forinttal az XP-nél…)

További érdekesség, hogy bármelyik verziót is választjuk (32 és 64 bittől függően!) a DVD lemezen ugyanaz lesz megtalálható bájtra pontosan, attól függetlenül, hogy Home Basic vagy Ultimate verziót veszünk, és a telepítés végén mit kapunk, azt majd a Termékkulcs fogja megadni.

A magyar verzió csak márciusra készül el.

Hivatalos, Microsoft sajtótájékoztató

Címkék: Windows Vista RTM

« Előző 1 2 3 Következő »