Windows XP

Windows XPRemote Desktop Connection

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. December 1. (Friday) - 15:15 · Windows XP · Digg Button Facebook share

Overview
Remote Desktop Connection (Terminal Services Client 6.0) provides a way to use any new Terminal Services features introduced in Microsoft Windows Vista and Microsoft Windows Server Code Name “Longhorn” from a computer running Microsoft Windows XP with Service Pack 2 or Microsoft Windows Server 2003 with Service Pack 1.

Remote Desktop Connection (Terminal Services Client 6.0) for Windows XP (KB925876)

Címkék: Windows XP

Windows XPWindows Update & svchost.exe 100% CPU használat & svchost.exe 0x745f2780 hibakód - egy lehetség

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. November 25. (Saturday) - 09:29 · Windows XP · Digg Button Facebook share

Visszajelzések és keresőszavak alapján nem vagyok egyedül azzal, hogy az svchost.exe 100%-os CPU kihasználtság mellett fut egy ideig, ha a Windows Update szolgáltatás be van kapcsolva. Egy részről az Office 2003 volt nekem gyanús, mert uninstallálása után a probléma megoldódott. Ám ez talán mégsem a legjobb megoldás.

A google-re ráfeküdve egy leírást találtam, ami habár nem erre szólt, de meglepő módon nekem megjavult tőle. Eredetileg egy ugyancsak Windows Update-s hibát orvosoltak vele. Bootolás után az svchost.exe az alábbi hibával szállt el: „Application error the instruction at "0×745f2780” reference memory at „0×00000000”. the memory could not be ’read’„ (röviden, tömören és nagy vonalakban magyarul annyit jelent, hogy ”alkalmazás hiba … blablabla … a memória nem olvasható").

Tovább »

Címkék: Windows XP svchost.exe

Windows UpdateWindows Update - november

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. November 14. (Tuesday) - 18:59 · Windows Update · Digg Button Facebook share

Címkék: Windows XP Office 2003 Windows Update

Windows XPÚjabb XP skin - Zune

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. November 2. (Thursday) - 23:52 · Windows XP · Digg Button Facebook share

[linkto=news.php?ex­tend.168]4 napja számoltunk be a „titkos Royale Noir” XP skinről[/linkto], s ma újabb, immár hivatalos Microsoft által kiadott „témával” ismerkedhetünk meg. A népszerű Zune lejátszó skinjére (és a Vista-ra is) emlékeztető Zune skinről van szó. Habár egy laikusnak első ránézésre semmi különbség sem látszik a Royale Noir és a Zune közt, elmondhatni, hogy ez a skin „feketébb”, még vistásabb, szebb és kidolgozottabb, narancssárga színű a Start gomb is például.

http://images.msw.hu/…r_resize.jpg ]":http://images.msw.hu/…yalenoir.jpg[ http://images.msw.hu/…e_resize.jpg *]
Zune – Royale Noir – Royale témák

Frissítve!
[linkto=downlo­ad.php?view.102]A Ro­yale és a Zune téma egyben letölthető itt.[/linkto]

Címkék: Windows XP

Windows XPWindows XP tűzfal támadás?

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. November 1. (Wednesday) - 18:24 · Windows XP · Digg Button Facebook share

Hackerek publikáltak egy kódot, amivel a támadó ki tudja kapcsolni a Windows tűzfalat bizonyos Windows XP- t futtató számítógépeken.

A kód, amit az interneten tettek közzé vasárnap kora reggel, ki tudja kapcsolni a tűzfalat, ha a „Windows tűzfal/internet­kapcsolat megosztása (ICS)” szolgáltatás fut. Ezzel a szolgáltatással lehet router-ként használni a számítógépünket, hogy megosszuk az internetkapcsolatot a helyi hálózaton. Általában otthon vagy kisebb vállalatoknál használják.

A támadó egy rosszindulatú adatcsomagot tud küldeni egy másik számítógépnek az ICS-t használva, ami a szolgáltatás leállását okozza. Ez a szolgáltatás kapcsolatban van a Windows tűzfallal, így okozhatja a tűzfal megállását is.

Az ICS alapból ki van kapcsolva, és a támadó dolgát tovább nehezíti, hogy csak a helyi hálózatról lehet ezt a módszert használni.

Csak a Windows XP-t érinti, a támadást nem sikerült a Windows 2003-on reprodukálni.

Címkék: Windows XP

Windows XPWindows XP titkos új külsőt tártak fel

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. October 30. (Monday) - 00:03 · Windows XP · Digg Button Facebook share

Érdekes dologra bukkantam. „Mystery XP theme by Microsoft”, mint ismeretes a Windows XP Royale nevű témája a Media Center Edition-nel mutatkozott be. De akkor készült egy másik kinézet is, „skin”, (avagy téma, ha úgy tetszik) a Windows XP-hez, ami a Royale alapokon van, ez a Royale Noir. Ez utóbbi a Vista fekete skinjére emlékeztető Windows XP-s megjelenése, s ezt sosem publikálták – egészen tegnapig. A W3bbo becenévre hallgató Microsoft-nál dolgozó „grafikus művész” annak idején az MCE témáját elkészítette fekete színben is, s ez idáig senki se láthatta, de tegnap feltöltésre került ez a mű is. Az Office 2003-mal is kompatibilis skin teljesen hivatalos, nincs szükség semmi féle UxTheme.dll hackre. Egyszerűen csak le kell tölteni az alig 400kB-os zip fájlt, kicsomagolni, és bemásolni a tartalmát a Windows könyvtárba, majd dupla klikk a „…\Resources\The­mes\Royale\lu­na.msstyles” fájlra, és ki is választhatjuk a nekünk tetsző témát. (Kettő új témával gazdagodhatunk így, ha nem az XP MCE-t használjuk.)

Képek:
A Media Center Edition-ös alap téma – (Royale)
A fekete Royale – (Royale Noir)

[linkto=downlo­ad.php?view.102]A cso­mag letöltése.[/linkto]

Címkék: Windows XP

Windows XPBoldog 5. születésnapot Windows XP!

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. October 25. (Wednesday) - 16:46 · Windows XP · Digg Button Facebook share

2001. október 25-én lépett RTM (Released to Manufacturing, gyártásra kész) fázisba a Windows XP Home és Professional változatai. Ennek már 5 éve, és ez idő alatt szinte 100%-os térhódítást tudhat magának a világon.

Ki ne találkozott volna már vele?! Ki egyből, ki később, de váltott a Microsoft ezen operációs rendszerére. Itt természetesen csak a nagyon nagy átlagról beszélek, de ha megnézünk [linkto=news.php?110]in­ternetes felméréseket[/lin­kto], tanulmányokat, akkor látszik, hogy a legtöbbet futtatott OS nagyságrendekkel a Windows XP.

Eleinte sokaknak nem tetszett ez a rendszer, például kritizálták az újonnan bevezetett Termékaktiválást, „nagy” gépigényt, de ki muszájból, ki a sorozatban megjelent SP-knek köszönhető javulások végett mégis váltottak.

Az első Szervizcsomag (SP1), 2002 júliusában jelent meg, kb. 120MB-os mérettel, ezt követte pár hónap múlva az SP1a, ami csak abban különbözött, hogy jogi viták miatt a Microsoftnak el kellett távolítania az SP1-ből a sajátfejlesztésű Java programját. Az [linkto=page.php?10]SP2[­/linkto] 2004. augusztus 10-én jelent meg, a maga 260MB-os méretével, ami sok újítást hozott a rendszerbe.

Később megjelent a Media Center Edition, és a Tablet PC Edition, valamint a x64-es Professional Edition, ami a 64 bites CPU-val rendelkező gépekhez készült, mint egy előfutára a Vista 64 bites rendszernek.

Hogy mit hoz a jövő? Vista-t? Vagy SP3-at? Nem tudni, de biztos, hogy a Windows XP még jó ideig sok számítógépen ott marad.

Címkék: Windows XP

Windows XPNem lesz több Windows XP javítócsomag?

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. October 25. (Wednesday) - 16:26 · Windows XP · Digg Button Facebook share

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Windows XP Service Pack 3 megjelenését 2007 második félévéről 2008-ra halasztották.

Több amerikai médiában olvasni lehetett ma, hogy elemzők szerint a harmadik szervizcsomag Windows XP-hez nem fog megjelenni. Az új időpont alig pár hónappal a terméksegély vége előtt lenne, 2009 elején. Összehasonlítva a Windows 2000-rel, annak is volt egy ötödik javítócsomag betervezve, amit még azóta sem adtak ki.

Habár tényleg úgy néz ki, hogy a Microsoft nem fog több Service Pack-et XP-hez a piacra dobni, ezt nem tudja senki sem biztosra megmondani. Legfőbbképpen a rendszergazdák nem nagyon örülnek ennek, mert a frissítések telepítése némi kockázattal is járhat. Egy szervizcsomagot alaposan letesztelnek, hogy ne tartalmazhasson kompatibilitási problémákat.

Címkék: Windows XP Service Pack

Windows XPWindows XP SP3 2008

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. October 19. (Thursday) - 16:29 · Windows XP · Digg Button Facebook share

Legfrissebb értesülések szerint a Windows XP rendszerhez a 3. szervizcsomag csak 2008-ban fog elkészülni.

Hivatalos forrás.

Címkék: Windows XP Service Pack 3

Windows Update2 új Windows frissítés

male · Több, mint 15 és fél éve · 2006. October 18. (Wednesday) - 16:22 · Windows Update · Digg Button Facebook share

Címkék: Windows XP Windows Update

« Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő »