FirefoxFebruár végén jöhet a Firefox 4

male · 12 éve · 2011. January 13. (Thursday) - 11:09 · Firefox · Digg Button Facebook share

A végéhez közeledik a szokás szerint elnyúló fejlesztés. Ha minden jól megy, a jövő hónapban megjelenik a végleges változat.

A Firefox 4 kódjának véglegesítésére készül a Mozilla fejlesztői közössége – derül ki a platform programozásáért felelős vezető tegnapi leveléből. A fejlesztői levelezőlistára küldött üzenetet Damon Sicore így kezdi: „Rendkívül keményen dolgoztunk a Firefox 4-en, most eljött az ideje a kiadásnak.”

A Mozilla-vezető szerint a munka a finiséhez érkezett: a fejlesztőknek sikerült 160-ra csökkenteni az ún. blokkoló (blocker) hibák számát. Blockernek azokat a hibákat minősítik, amelyek elég komolyak ahhoz, hogy indokolják egy kiadását késleltetését – most az elsődleges prioritás ezek megszüntetése. Sicore szerint a bugtalanítással február elejére végezni lehetne, és így még február vége előtt ki lehetne adni a végleges verziót.

Az általa felvázolt menetrend úgy számol, hogy még januárban megjelenik egy béta, majd az első kiadásra jelölt (RC) változat is. Sicore arra hívja fel a tesztelőket, hogy ne kapcsolják ki a plugineket, úgy teszteljék a böngészőt, hiszen minden potenciális hibalehetőséget fel kell deríteni. „A lehető legjobb terméket kell kiadnunk. A Firefox 4 ütős lesz, baromi büszkéknek kell lennünk rá” – írta.

Tovább..

Címkék: Firefox RTM Firefox 4