Internet ExplorerLetölthető az IE 9 új előzetese

male · 11 éve · 2010. October 29. (Friday) - 14:15 · Internet Explorer · Digg Button Facebook share

Tovább gyorsult a böngésző új, hatodik tesztváltozata. Ezt már a release candidate verzió követi majd – árulták el.

Elkészült az Internet Explorer 9 hatodik ún. platformelőzetese. Ez a szeptember derekán kiadott publikus bétával ellentétben nem teljes értékű tesztkiadás, csupán az új motor képességeinek tesztelését és bemutatását szolgálja. Jellemzője, hogy csak minimalista grafikus felülettel, számos megszokott funkció (például címsor és navigációs gombok) nélkül lehet használni, ennek megfelelően elsősorban nem végfelhasználóknak, hanem fejlesztőknek szánják.

Az új platformelőzetes JavaScript-végrehajtási teljesítménye tovább javult, a Microsoft mérései szerint a SunSpider benchmarkban csupán két böngésző, a Chrome és az Opera új verziói teljesítenek jobban. A szoftvervállalat ugyanakkor azt mondja: az egyes alrendszerek teljesítményének öncélú javítása nem céljuk, a szintetikus méréseknél sokkal fontosabbnak látják azt, hogy a böngésző az „igazi” weboldalak feldolgozásakor brillírozzon. Például tíz százalék eltérés a JavaScript-benchmarkban nem mutatkozik meg különbségként a valódi szájtok esetében – állítják.

Újdonság még néhány újabb W3C-specifikáció (a CSS3-ban a grafikus elemek kétdimenziós transzformációját lehetővé tévő „transforms” tulajdonság, valamint a szemantikus címkék) támogatása. A vállalat ezeken túl néhány új demót és sablont is elérhetővé tett a böngészőhöz az annak funkcióit demonstrálni hivatott IE Test Drive oldalon.

Tovább..

Címkék: Internet Explorer 9 Internet Explorer RC

További Internet Explorer cikkek:
Az Internet Explorer 8 újdonságai
Letölthető az Internet Explorer 8 végleges változata
Letölthető a Windows Internet Explorer 8 béta 2
Internet Explorer 7 Menüsor áthelyezése
Internet Explorer 8: a szabványok útján