MicrosoftBill Gates 2008-tól új szerepkörben a Microsoftnál

male · 14 éve · 2006. June 17. (Saturday) - 11:48 · Microsoft · Digg Button Facebook share

2008. júliusától Bill Gates csak elnöki és tanácsadói szerepkört tölt be a Microsoftnál, és jótékonysági tevékenységére koncentrál. Az eddigi technológiai vezetők, Ray Ozzie és Craig Mundie tevékenységi köre azonnali hatállyal bővül.

A Microsoft bejelentette: 2008. júliusától Bill Gates, a Microsoft elnöke kivonja magát a napi munkából, hogy több időt szentelhessen a Bill & Melinda Gates alapítvány globális egészségügy- és oktatássegítő tevékenységének. A vállalat bejelentése szerint a folyamat két év alatt megy végbe, hogy minél könnyebb és zökkenőmentesebb legyen az átmenet. Gates 2008. júliusától a cég elnöki és a fejlesztési projektek főtanácsadói szerepkörét tölti be.

A vállalat bejelentése szerint Ray Ozzie, technológiai vezető azonnali hatállyal átveszi a vezető szoftverfejlesztői tisztet, és minden technológiai és termékfejlesztési projektben mostantól Gates-szel együtt fog dolgozni. Hozzá hasonlóan, Craig Mundie technológiai vezető átveszi a fő kutatási és stratégiai vezető tisztet, és szintén Gates-szel közösen fog dolgozni a vállalat kutatási és inkubációs projektjein. Mundie a vállalat fő jogtanácsososával Brad Smith-el is együttműködik majd a Microsoft szellemi tulajdont és technológiai álláspontját érintő kérdéseiben.

“Üzleti és technológiai vezető szerepünk még soha nem volt ilyen biztos, és a Microsoft jövőre vonatkozó kilátásai stabilak. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy két olyan nagyszerű szakemberrel dolgozhatom együtt, mint Ray és Craig, akikkel 2008 júniusáig közösen fogok, teljes munkaidőben a sima átmenet előkészítésén munkálkodni” – nyilatkozta Gates.

Steve Balmer, Ray Ozzie, Craig Mundie és Brad Smith szakmai hátteréről bővebben az alábbi link alatt olvashat: link .

Emellett szeretném felhívni a figyelmét a Channel 9-on megjelent „kalóz” interjúra, mely a bejelentés kapcsán készült Bill Gates-szel és Steve Ballmerrel és az alábbi link alatt tekinthető meg: link .

A Microsoftról:
A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja az 57 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 150 főt. A vállalat ügyvezetői tisztségét 2000 decembere óta Vityi Péter tölti be, aki 2002-ben átvehette az „Év Informatikai Menedzsere” díjat. A Microsoft Magyarország 2003-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet.

A Microsoft legismertebb terméke a Windows operációs rendszer, amely világszerte számítógépek és digitális eszközök millióinak alapplatformját képezi. A legelterjedtebb Windows alkalmazás az irodai programokat tömörítő Microsoft Office Rendszer. A Microsoft alapplatformok másik pillérjét a szervertermékek szerteágazó csoportja alkotja, amelyek a hatékony kommunikáció, a fájl- és adatkezelés, az üzleti folyamat-modellezés és -menedzsment területén nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat. A Microsoft Dynamics termékcsalád integrált, teljes körű üzleti alkalmazásokat kínál a kis-, közép- és nagyvállalatok számára.

Címkék: Microsoft

További Microsoft cikkek:
Új Microsoft szolgáltatások és tervek
Microsoft Soccer Scoreboard
Microsoft Standard User Analyzer