Windows 8A Microsoft ízelítőt adott a Windows 8-ból

male · 11 éve · 2011. January 6. (Thursday) - 11:39 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

Hivatalos: az új rendszer ARM-architektúrán is működik majd, de 2012 előtt nem jelenik meg. Bemutatták viszont, hogy már most fut az NVIDIA és a Qualcomm rendszerchipjein.

Megalapozottak voltak a pletykák: a Microsoft a világ legnagyobb szórakoztatóipari kiállításán, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) bejelentette, hogy a Windows következő kiadása ARM-platformra is elérhető lesz, és ezt a még a javában készülő operációs rendszer egy korai előzetesével demonstrálta is. A vállalat ugyanakkor hangsúlyozta, továbbra is elkötelezett a PC-k hagyományos architektúrájának számító Intel x86 mellett.

A szoftvercég hivatalos közleménye szerint a Windows következő kiadása támogatni fogja a rendszerchipeket (az ún. SoC-kat – azaz minden fontos vezérlőchipet integráló áramköröket), az ARM- és x86-os architektúrára épülőket egyaránt. A fejlemény azért nagy jelentőségű, mert mindeddig a szoftvercég a „nagy”, teljes Windowst kizárólag Intel-architektúrákra adta ki, csak mobiltelefonos és beágyazott rendszereiben támogatta a rivális platformot.

A Windows-üzletág vezetője, Steven Sinofsky kiemelte, hogy a lépés jelentősen kibővíti az operációs rendszer „ökoszisztémáját”, és azoknak az eszközöknek a körét, amelyen jelen lesz a Windows. A cégvezető azt is elmondta: a következő verzió fejlesztése olyan stádiumba jutott, hogy – most először – nyilvánosság előtt is bemutatható.

Tovább..

Címkék: Windows 8

További Windows 8 cikkek:
Januárban ízelítőt kapunk a Windows 8-ból?