Windows Live MessengerMSN 8.0 final (végleges)

male · Több, mint 14 és fél éve · 2006. June 19. (Monday) - 21:32 · Windows Live Messenger · Digg Button Facebook share

Ma megjelent a népszerű MSN Messenger legújabb kiadása. (A 7.5-ös verzió után, immár 8.0-s verziószámmal.) Nem csak a verziószám változásban hozott újat, hanem nevet is váltott. Ezentúl Windows Live Messenger 8.0 a program neve. További újításai:

Számítógépek közötti hívás
Még jobb videobeszélgetések
Megosztási mappák
Saját, kétirányú, kimagasló szolgáltatásokat nyújtó címjegyzéke
Windows Live™ figyelmeztetések
Hamarosan a Yahoo! rendszert használó barátaival is beszélgethet.
Offline üzenetküldés
Saját nevek
stb…

Letöltés (magyar)

Letöltés (angol)

Az új Messengerről:

A program áttekintése

A Windows Live™ Messenger lesz az MSN Messenger következő generációs változata. Tartalmazni fogja a Messenger már megismert és megkedvelt szolgáltatásait – a partnerek listáját, a hangulatjeleket, a barátok azonnali elérését szöveges üzenetek, illetve szóbeli és videobeszélgetések használatával –, valamint új, meglepően egyszerű módszereket kínál majd a csatlakozáshoz és a dokumentumok megosztásához. Ahogy a korábbiakban, a Messenger letöltése és legtöbb szolgáltatásának használata továbbra is ingyenes lesz.

A program által nyújtott szolgáltatások
• Már ismert és új mókás animációk és hangulatjelek küldése
• Valós idejű szöveges üzenetváltás, illetve szóbeli és videobeszélgetések*
• Különböző típusú dokumentumok egyszerű megosztása a Megosztási mappák szolgáltatással
• Számítógépek közötti ingyenes hívások kezdeményezése a Messenger más felhasználóival

  • Mindkét félnél kompatibilis webkamera, hangszóró és mikrofon szükséges.

Rendszerkövetel­mények
• Multimédiás személyi számítógép
• Pentium processzor 233 MHz vagy nagyobb órajel-frekvenciával (500 MHz ajánlott)
• Microsoft Windows XP
• Legalább 128 MB RAM (256 MB ajánlott)
• Legfeljebb 50 MB merevlemez-terület a telepítéshez, 15 MB a program futtatásához
• A számítógépen telepítve kell lennie a Microsoft Internet Explorer 6-os verziójának az 1. vagy újabb szervizcsomaggal, bár nem szükséges alapértelmezett böngészőnek lennie.
• Legalább 800×600 képpontos képernyőfelbontás

Gyakran ismételt kérdések

Mire használható a Megosztási mappák szolgáltatás?
A Megosztási mappák szolgáltatás új és egyszerű módszert kínál a fényképek, dokumentumok és fájlok megosztására, így azok elérhetővé tehetők a Messenger partnerlistáján szereplő ismerősei számára. Megosztási mappákat igen egyszerűen létrehozhat: húzza a fájlokat egy partner nevére a Messenger programban. Ezzel pontos másolatot készít a fájlokról saját számítógépén és partnere számítógépén, és létrehoz egy megosztási mappát, amely elérhető a Messenger programból és az asztalon is.

Már megosztottam dokumentumokat e-mail használatával. Miért jobb ez a szolgáltatás?
A Megosztási mappák szolgáltatás egyszerűbben használható, mint a fényképek és dokumentumok e-mail útján történő megosztása. Amikor fájlokat helyez el a megosztási mappákban, illetve amikor módosítja vagy törli ezeket a fájlokat, a változások a másik személy megosztási mappájában is érvényre jutnak. A Messenger programban a megosztott fájlok ikonja jelzi a partnernél, ha egy megosztott fájl módosult. A fájlok áthúzással történő megosztása pedig jóval egyszerűbb, mint a Messenger már ismert „Fájl küldése” és „Mentés másként” funkciójának használata.
A megosztási mappák pontosan úgy működnek, mint a számítógépen található más mappák, így a már megszokott módon használhatja azokat. A Windows rendszerben szokásos műveleteket ugyanúgy végrehajthatja, áthelyezheti a fájlokat húzással, megjelenítheti őket különböző nézetekben, továbbá másolhatja, beillesztheti a fájlokat stb. A megosztási mappák elérhetők az asztalról, így a fájlok bármikor kezelhetők, akár kapcsolat nélküli munka során is. Emellett fontos szempont, hogy a megosztási mappák használatához gyakorlatilag nem szükséges telepítés vagy beállítás, így a fájlok szinkronizálása zökkenőmentesen, bonyolult műveletek nélkül hajtható végre.

Címkék: Windows Live Messenger

További Windows Live Messenger cikkek:
Windows Live Messenger - általános elérhetőség
MSN 8.0 beta
MSN 8.0 beta