ajánló

ajánlóIngyenes PowerShell tankönyv

male · 12 és fél éve · 2008. November 24. (Monday) - 12:00 · ajánló · Digg Button Facebook share

Több, mint 350 oldalas, ingyenes PowerShell tankönyv tölthető le a Microsoft weboldaláról. Kezdőknek is ajánlott, az alapoktól kiindulva a vezérlési szerkezeteken és függvényeken keresztül egészen a .Net, WMI, SQL kombóig halad.

Tovább »

Címkék: ajánló

ajánló194 hasznos ingyenes program

male · 14 éve · 2007. May 14. (Monday) - 16:55 · ajánló · Digg Button Facebook share

ELTE-n végzõs Matematika – Informatika szakos hallgató (Dante) szakdolgozata a Microsoft Windows-hoz készült fizetõs programok ingyenes alternatíváiról. Az összesen 194 hasznos applikáció között a legnépszerûbb alkalmazásokat helyettesítõk is megtalálhatóak, mint például az Ahead Nero-t vagy az Adobe Photoshop-ot kiváltó freeware, esetleg opensource alkalmazások. A dolgozat átböngészése ajánlott, mert a leírt alternatívákkal több mint 500.000Ft-ot spórolhatunk meg (feltéve ha mindent legálisan beszerzünk).
Az AFPX a 166. és 199. oldalon kerül megemlítésre.

A szakdolgozat a programok listájával és rövid ismertetõjeivel itt letölthetõ.

Címkék: ajánló

ajánlóGoogle Picasa

male · Majdnem 15 éve · 2006. May 17. (Wednesday) - 20:03 · ajánló · Digg Button Facebook share

A sok shareware, nagware és egyéb …ware képkezelő (archiváló, szerkesztő) program között üdítő színfolt a Google által kiadott freeware Picasa, amelynek már a 2.0-s változata tölthető le. A Picasa rendszerezi a merevlemezen található képeket és időrendben vagy más tematikus csoportosításban mutatja meg azokat egy egyszerűen kezelhető felületen és lehetőséget ad a rendszerezet képek CD-re vagy DVD-re archiválására is. A rendszerezés és archiváláson kívül a szükséges képszerkesztési műveleteket is elvégezhetjük vele, forgatás, kivágás, élesítés, kontraszt, shadow recovery és még sok más eszköz áll rendelkezésre. Persze ne várjunk olyan flexibilitást ezektől az eszközöktől mint a PhotoShop-tól, de az átlag hétköznapi point and shoot fotósnak minden igényét kielégítik. Haladó amatőrök pedig jól használhatják a képeik áttekintésére, rendszerezésére. Meglepő módon a JPG formátum mellett kezeli a NEF és CRW formátumokat is, bár a raw képekkel néha meggyűlik a program baja. Mindenesetre érdemes egy letöltés és installálás erejéig kipróbálni. A program a telepítés után magyar nyelven is elérhető. 

Címkék: ajánló