Microsoft OfficeKülön program kell az Office 2007 PDF támogatáshoz

male · 18 éve · 2006. June 10. (Saturday) - 11:33 · Microsoft Office · Digg Button Facebook share

A PDF fájlba menthetőség talán az egyik legjobban várt funkciója az Office 2007-nek, de ezt már csak külön programmal lehet megtenni. Ennek a pontos oka a Microsoft és az Adobe közötti egyet nem értés, így a Microsoft elérhetővé fogja tenni külön letöltésként.

A PDF fájlformátum nagyon népszerű lett, mert a dokumentumok úgyanúgy néznek ki egy másik számítógépen, ahol nincsenek telepítve a betűtípusok, mint amikor megtervezték. A versenytársak szoftverei, mint az OpenOffice vagy a WordPerct office támogatást nyújtott ezekhez a fájlokhoz éveken keresztül.

A Microsoft szóvivőjének elmondása szerint, a cég tett egy lényeges erőfeszítést, hogy alkalmazkodjon az Adobe-hoz, de elérték azt a pontot, ahol a kéréseik túl sokak voltak és ezért döntöttek a funckió eltávolítása mellett. Az cég tartózkodott a témában. Nyilatkozatuk szerint, ők nem kommentálják a tárgyalást a partnerekkel a nézetük ügyében. Tagadták a Microsoft ellenes szóbeszédet és fenntartották, hogy az „egyedüli motiváció korrekt és versenyképes a szoftveriparban”.

A Microsoft tervezi az OASIS OpenDocument fájl formátum támogatását is. Az OASIS formátumot jelenleg az International Standards Organisation hagyja jóvá.

Címkék: pdf Microsoft Office Office 2007

További Microsoft Office cikkek:
Microsoft Office 2003 frissítések
Microsoft Office 2007 beta letöltés