Windows XPÚj WGA Windows XP-hez

male · Kevesebb, mint 13 és fél éve · 2006. December 1. (Friday) - 17:21 · Windows XP · Digg Button Facebook share

A frissített WGA csomag több hozzáadott változatást tartalmaz, eleget téve a programot ért támadásoknak. A júniusban frissített eszközt spyware-nek titulálták, mert minden Windows indításnál „hazaszólt”.

Az utolsó javításnál a Microsoft megváltoztatta a telepítés menetét, így tisztább a felhasználóknak, hogy mire is való – mondta David Lazar, a Windows Genuine program vezetője. Az eredeti WGA verzió csak egy license-t mutattak, amit az emberek általában nem olvasnak el.

„Sok visszajelzést kaptunk, hogy az emberek többet akartak volna tudni, amikor a csomag letöltésre került az automatikus frissítéseken keresztül és felajánlotta” – nyilatkozta Lazar. Az új verzió első képernyőjén egy bevezetést találhatunk a WGA-ba, bővebb információt nyújtva az előnyökről és az esetleges következményekről, ha az operációs rendszer nem eredeti.

A WGA a Microsoft szoftverkalózkodás elleni fellépése, figyelmezteti a nem legális rendszer felhasználóját a szoftver jogtisztaságáról. A felhasználók ugyanolyan módon kapják meg: az automatikus frissítéseken vagy a Windows Update-n keresztül. A Microsoft tervei szerint 3–4 havonta akar új verziót kiadni.

A WGA megmarad opcionális telepítésként, tehát a felhasználók el tudják dönteni, szeretnék-e telepíteni vagy sem.

A frissített WGA-t fokozatosan fogják az automatikus frissítéseken keresztül terjeszteni az elkövetkező hetekben és hónapokban.

Címkék: Windows XP

További Windows XP cikkek:
Remote Desktop Connection
Windows Update & svchost.exe 100% CPU használat & svchost.exe 0x745f2780 hibakód - egy lehetség
Windows Update - november
Újabb XP skin - Zune
Windows XP tűzfal támadás?