Windows XPWindows XP SP3 telepítés

male · 15 éve · 2007. April 29. (Sunday) - 16:35 · Windows XP · Digg Button Facebook share

**3 lehetőség van rá, hogy a Szervizcsomag 3-at telepítsük:

1: Windows Update
2: Hálózati telepítőcsomag informatikusoknak és fejlesztőknek
3: Windows XP SP3 integrált (boot) CD.**

1: Windows Update:
Az Internet Explorer-rel nyissuk meg a Microsoft Update weboldalt ( http://update.microsoft.com/ )! Az oldal ActiveX vezérlők telepítésére kér fel minket, azt fogadjuk el. További információk a weblapon megtalálhatók.

Előny: Ha vannak telepítve frissítések a Windows Update oldalról, vagy már az SP1/SP2, akkor dinamikusan tölti le a frissítést az XP, azaz nem az egész SP3 csomagot tölti le, hanem csak a hiányzó fájlokat, amik az SP3-hoz még szükségesek.

Hátrány: Lassabb letöltési sebesség előfordulhat, későbbiekben nem lesz meg az SP3 csomag, egy esetleges Windows újratelepíténél megint le kell tölteni az egész SP3-at, vagy az SP1/SP2 óta megjelent frissítéseket + SP3 fájljai… Valamint az SP3 nem „védett módban” települ, azaz antivírus program stb. megzavarhatja a telepítést.

2: Hálózati telepítőcsomag informatikusoknak és fejlesztőknek:
Az Internet Explorer-rel (vagy más böngészővel) nyissuk meg ezt az oldalt és töltsük le a kb. 307MB-os telepítő csomagot. Letöltés után Futassuk, azaz telepítsük a csomagot.

Előny: A teljes SP3 csomagot eltehetjük (CD/DVD-re) egy későbbi telepítéshez is, valamint integrálható az SP3 a meglevő XP-s CD-nkhez.

Hátrány: Az SP3 nem „védett módban” települ, azaz antivírus program stb. megzavarhatja a telepítést.

3: Windows XP SP3 integrált (boot) CD:
Helyezzük be a CD-t és indítsuk a számítógépet a CD-ről. Ekkor a szokásos „telepítési” folyamatok indulnak meg. Úgy kell választani az opciókat a telepítés során, hogy amikor másodjára kérdez a JAVÍTÁS-ra, akkor azt választjuk ki. (Az F8 után). Így nem újratelepíti az XP-t, hanem az SP3-re frissíti, így minden beállítás megmarad.

Lásd még: Windows XP javító telepítés

Előny: Az SP3 „védett módban” települ, azaz, nem kavarnak be más programok a telepítése során, mivel az XP telepítési folyamata megy.

Hátrány: Telepítés során kérni fogja a Termékkulcsot (CD kulcs).

Címkék: Windows XP Service Pack 3

További Windows XP cikkek:
Windows XP SP2 integrálás, boot CD/DVD
Windows XP SP2
Windows XP termékkulcs cseréje (CD kulcs)
Windows XP frissítés (KB930916)
Frissítés a Windows XP rendszerhez (KB935843)