Windows Vista

Windows VistaWindows Vista RTM - kész

male · 17 és fél éve · 2006. November 8. (Wednesday) - 19:04 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

November 8… a Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Windows Vista végleges verziója (Released to Manufacturing), build 6000.16386 (061101–2205), ami egyben jól utal az NT 6.0 verzióra is (Windows 2000 = NT 5.0, XP = NT 5.1, Server 2003 = NT 5.2).

A Windows Vista-n ( kódnevén Longhorn ) már a Windows XP kiadása után közvetlen elkezdtek dolgozni a Microsoftnál, 2001 vége felé. Egészen eddig tartott a nagy munkálat, rengeteg teszteléssel, rengeteg ember közreműködésével. A Vista mindenidők legjobb Windows-a akar lenni (természetesen), és erre jó eséllyel pályázik. A Vista elkészült 32 és 64 bites architektúrás proceszorokhoz is, és ezen belül az alábbi verziókkal:

Windows Vista Home Basic
Windows Vista Home Premium
Windows Vista Business
Windows Vista Enterprise
Windows Vista Ultimate

Ugyan még nem vásárolhatók meg ezek egyike sem, mivel a nagyközönség számára csak 2007. januárban (30-a) lesz elérhető, addig csak a nagyobb cégek kapják meg a megfelelő verziókat.
dobozos (tehát nem az OEM, amit hardverrel lehet venni) teljes (tehát nem upgrade) változat árai (melyet akárhányszor lehet aktiválni!) kb. 45000 (Home Basic – csak ebben nincs Aero felület!) és kb. 90000 (Ultimate) forint körül alakul.
(Ebből kiindulva, és most egy XP Home OEM kb. 26000 forint, pl. Vista Home Basic, OEM verzió 25 ezer forintért is megvásárolható lesz, de ez csak személyes tippem, hiszen annak idején a Windows 98 is drágább volt 1–2 ezer forinttal az XP-nél…)

További érdekesség, hogy bármelyik verziót is választjuk (32 és 64 bittől függően!) a DVD lemezen ugyanaz lesz megtalálható bájtra pontosan, attól függetlenül, hogy Home Basic vagy Ultimate verziót veszünk, és a telepítés végén mit kapunk, azt majd a Termékkulcs fogja megadni.

A magyar verzió csak márciusra készül el.

Hivatalos, Microsoft sajtótájékoztató

Címkék: Windows Vista RTM

Windows VistaWindows Vista RTM - A fejlesztés hamarosan befejeződik

male · 17 és fél éve · 2006. October 31. (Tuesday) - 10:07 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

Eredetileg a Windows XP ötödik születésnapjára, azaz október 25-ére szeretette volna a Microsoft a Vista-t befejezni, de az utolsó pillanatokban egy hibát fedeztek fel. Tegnap este elkészült a Windows Vista Build 6000, ami már a végleges verzió.

Tegnap este 22:00 óra után érkezett el a Windows Vista hat éve tartó fejlesztése a végéhez. Az új operációs rendszert – a korábban már elhatározott időpontnak megfelelően – november végére a vállalatokhoz el akarják juttatni. Ezeknek az ügyfeleknek készült egy letölthető verziót, amíg a telepítőlemezek el nem érhetőek.

Január végén lesz elérhető a magánembereknek a Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business és Ultimate. Ezek ára 155€ és 310€ közé fog esni, attól függően, hogy melyik verzió mellett döntöttünk.

Windows Vista letölthető lesz az MSDN előfizetőknek körülbelül 7 napon belül.

Frissítés
A Windows Vista Build 6000 már a végleges szakaszban van, de az RTM verzióhoz szükséges fordítás még nincs kész. Ez azt jelenti, hogy a Vista még nincs kész, a végleges verziót még át kell fordítani.

Címkék: Windows Vista RTM

Windows VistaElsők között válthatnak Vistára a magyar diákok

male · 17 és fél éve · 2006. October 30. (Monday) - 11:01 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

[blockquote][HWSW] *A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói, tanárai és dolgozói az elsők között használhatják a Microsoft legújabb asztali operációs rendszerét, a Windows Vistát, valamint az Office 2007 irodai programcsomagot. Amint az ismert, a Windows Vista és az Office 2007 a mennyiségi licencprogramok keretén belül már idén novemberben elérhető lesz, és az ilyen licenckonstrukciók közé tartozik a Campus Licenc is.*[/blockquote]
Teljes, részletes hír a HWSW.hu oldalán.

Címkék: Windows Vista

antivirusVista antivírus - NOD32

male · 17 és fél éve · 2006. October 29. (Sunday) - 23:16 · antivirus · Digg Button Facebook share

A népszerű NOD32 antivírus programnak megjelent a Vista kompatibilis változata, amely a 2.7 beta verziószámot viseli.
A Vista kompatibilitás mellett egyéb újdonságokat is tartalmaz a program, például az Anti-Stealth technológiát (root-kitek elleni fejlettebb védelem).

Letöltés:
Ingyenes próbaváltozat
Előfizetői változat

Címkék: Windows Vista antivirus

Windows VistaEgy új eszköz fogja a Windows XP-s programokat Windows Vista-ra tenni

male · 17 és fél éve · 2006. October 26. (Thursday) - 17:08 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

Ha a Microsoft 2007 januárjában kiadja az új operációs rendszerét, a felhasználóknak a lehető leggyorsabban használatba kell tudniuk venni. Ezt fogja elősegíteni egy új eszköz, ami a Windows Easy Transfer Companion névre hallgat.

Az új programmal lehetséges lesz különféle beállítások és fájlokat az új operációs rendszerre tenni. A kedvencek mellett e-mail-eket, képeket és videókat, valamint teljes programokat is átköltöztethetünk. A csatlakozás lehet hálózaton vagy egyéb adatkábelen keresztül.

Címkék: Windows Vista

programMár a Nero is Windows Vista kompatibilis

male · 17 és fél éve · 2006. October 25. (Wednesday) - 12:12 · program · Digg Button Facebook share

A közkedvelt CD/DVD író program 7.5.7.0-es verziója most már rendesen fut a Vista-n is.

Letöltés

Címkék: Windows Vista program

Windows VistaMég megbánhatja a Microsoft a Vista későbbi premierjét

male · 17 és fél éve · 2006. October 24. (Tuesday) - 14:24 · Windows Vista · Digg Button Facebook share

A korábbi előrelátásokkal ellentétben, elemzők szerint a Microsoft tartani tudja a Vista jelenlegi megjelenési időpontját. Főként a magánszemélyeknek nem késhet többet.

A piackutatók szkeptikusak és szerintük a Microsoft nem tudja az új operációs rendszert 2007 januárjában kiadni. Szemmelláthatóan minden időpontnak meg van a maga szerepe: a röviddel karácsony utáni kiadás Gartner szerint negatívan hathat a számítógépiparra. Ennek legfőbb oka az ügyfelek kezében van, hogy új hardware-t akarnak-e vásárolni januárban ahelyett, hogy ezt a karácsonyi vásárban tenné meg.

Címkék: Windows Vista

Windows VistaWindows Vista RTM: újabb időpont

male · 17 és fél éve · 2006. October 23. (Monday) - 17:42 · Windows Vista · Digg Button Facebook shareOktóber 25-éig szerette volna a Microsoft az új operációs rendszerét elkészíteni. A Microsoft specialista Mary Jo Foley-nak egy interjúban kellett közölnie, hogy ezt az időpontot nem tudják tartani.

A TAP (Technology Adopter Program) résztvevőinek kiadott Build 5824-gyel egy nagy probléma adódott. A frissítés Windows XP-ról minden esetben hibás, tehát csak teljesen új telepítést lehetett végezni. Pár nap stresszes bug keresés után, kijavították a hibát.

Tovább »

Címkék: Windows Vista RTM

DriverÚj nVidia driver Vista RC2-höz (is)

male · Több, mint 17 és fél éve · 2006. October 17. (Tuesday) - 18:34 · Driver · Digg Button Facebook share

A mai napon új driver jelent meg a Windows Vista RC2 rendszerhez (RC1-hez is), ami teljesítmény javulást okoz egyes esetekben.

96.85 – 32 bit
96.85 – 64 bit

Címkék: Windows Vista Driver

antivirusVista antivírus - Windows Live OneCare

male · Több, mint 17 és fél éve · 2006. October 15. (Sunday) - 12:07 · antivirus · Digg Button Facebook share

Vírusírtó, AntiSpyware, Tűzfal, Rendszerkarban­tartó, Biztonsági mentést készítő, azaz egy komplett csomagot érhetünk el a Live OneCare-rel. Ez a verzió a Windows Vista-hoz készült 180 napig ingyenesen használható, igaz még béta változat, de ajánlom kipróbálásra.

Kép

Letöltés.

Címkék: Windows Vista antivirus

« Előző 1 24 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Következő »