Windows 8

Windows 8Windows 8 újdonságok: nagy kapacitású háttértárak támogatása

male · Majdnem 11 éve · 2012. February 6. (Monday) - 19:45 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

A Windows 8-ban megoldásra kerül a nagyobb, mint 2200GB tárhellyel rendelkező merevlemezek használata. Ez elsőre nem hangzik nagy újításnak (igazából nem is az, mert csak a szokásos evolúciós megoldások bevezetéséről van szó), de a háttérben több probléma is felmerült.

Tovább »

Címkék: Windows 8

Windows 8Windows 8 béta januárban

male · 11 éve · 2011. November 25. (Friday) - 11:44 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

A WinRoumors információ szerint a Windows 8 aktuális verziója 2012 januárjában, a CES rendezvény alatt kerülhet újból a nyilvánosság elé. Ebben a verzióban valószínűleg már benne lesz a Developer Preview-ból hiányzó Windows Media Center, játékok, DVD készítő és a .Net 3.5-ös keretrendszer.

Windows 8 béta letöltés

Címkék: Windows 8

Windows 8Windows 8 újdonságok: kifinomultabb Windows Update szolgáltatás

male · 11 éve · 2011. November 20. (Sunday) - 12:35 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

A Windows Update az egyik legfontosabb szolgáltatás, mert egy folyamatosan frissített rendszer védve van a felfedezett sérülékenységekkel szemben. A Windows Update megkeresi a géphez tartozó frissítéseket és ha van, letölti, telepíti, majd újraindítja a gépet. A Windows 8-ban ésszerűsítve lettek az automatikus újraindítások, így kevesebb fejfájást okoznak majd a felhasználóknak.

Tovább »

Címkék: Windows 8

Windows 8Windows 8 telepítése VHD fájlba

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2011. October 18. (Tuesday) - 07:46 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

Windows 8-at nem csak szabad partícióra, hanem egy virtuális merevlemez (VHD) fájlba is lehet telepíteni. Ennek előnye, hogy virtualizációs szoftverek nélkül lehet kipróbálni a Windows 8-at (alacsonyabb erőforrás-igény), valamint nem kell átrendezni a lemezünket.

Az alábbi leíráshoz nem kell semmilyen külső eszköz, csak egy Windows 8 telepítő, valamint legalább 20–30GB szabad terület, amelyre a Windows 8 települni fog. A telepítés végén egy Windows 7 és Windows 8 Dual Bootos rendszered lesz. A leírás csak telepített Windows 7 rendszer esetén működik, korábbi operációs rendszerek nem megfelelőek.

Tovább »

Címkék: Windows 7 Tippek - Trükkök Windows 8

Windows 8Windows 8 újdonságok: hatékonyabb memória-kezelés

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2011. October 10. (Monday) - 07:46 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

Mivel a Windows 8 célterülete a hordozható készülékek, ezért nagyon fontos, hogy takarékosan bánjon a rendelkezésre erőforrásokkal. Ennek egyik kulcsfontosságú összetevője a memória-kezelés hatékonysága, amely segítségével kevesebb fizikai memória felhasználásával is képes legyen az igényeket kielégíteni és a modern elvárásoknak megfelelni. Könnyen belátható hogy a kevesebb fizikai memória alacsonyabb fogyasztást eredményez, aminek eredője a hosszabb üzemidő. A fentiek miatt újfajta hatékonyság-növelő memória-kezelési eljárásokat vezettek be a Windows 8-ban.

Tovább »

Címkék: Windows 8

Windows 8Windows 8 újdonságok: beépített vírusirtó és megnövelt rendszervédelem

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2011. September 25. (Sunday) - 10:22 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

A Windows 8 egyik legfontosabb újítása, hogy a Windows Defender mostantól vírusirtó funkciót is betölt. A Windows Defender először a Vista-ban jelent meg, mint védelem a kémprogramok és reklámprogramok ellen, azonban ezt a funkcionalitást egészítik ki a Microsoft AntiMalware Engine-nel, amely jelenleg az összes „Microsoft-os” vírusirtó (Security Essentials, Forefront Protection Manager, Forefront Endpoint Protection, Forefront Online Protection for Exchange, Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG), Malicious Software Removal Tool, Microsoft Safety Scanner) magja: ezzel a lépéssel lényegében integrálták a Windows Defender-t és a Microsoft Security Essentials-t.

Az így kapott szoftver teljeskörű védelmet nyújt a gépet érintő fertőzések ellen: felismeri a jelszó-lopókat, a keyloggereket, rootkiteket, vírusokat, férgeket, trójai programokat és a kémprogramokat is. Szerencsére a motor elég jó keresési módokkal van felszerelve, így képes heurisztikus módon keresni (jó eséllyel megtalálja az „ismeretlen” kártevőket is), de nem akadály számára felismerni az önmagát módosító kártevőket sem, sőt, ezen felül viselkedés alapú vizsgálatot is végez. Ha még nem lenne elég az eddigi lista, akkor az új Defender képes lesz a Windows 8-at bootolás közben is ellenőrizni. Amennyiben a Windows Defender megfelelő hatékonyságú szoftver lesz, a jelenlegi vírusirtókat gyártó cégek felköthetik a gatyájukat, de minimum több ingyenes vírusirtó szoftver várható (feltéve, ha nem mennek csődbe).

Tovább »

Címkék: Microsoft Security Essentials Windows 8 Windows Defender

Windows 8Windows 8 újdonságok: megújult boot menü

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2011. September 23. (Friday) - 08:58 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

Megújul a régi karakteres felületű választó képernyő, amelyen ki lehet választani, hogy melyik Windows legyen betöltve (természetesen csak akkor jelent meg, ha több Windows volt feltelepítve egyidejűleg). Azok, akik nem ismernék ezt a képernyőt, gondoljanak arra, amikor a Windows helytelenül állt le (mondjuk elment az áram) és utána rákérdezett, hogy „normál” vagy „csökkentett” módban akarod-e elindítani.

Az újítás azon felül, hogy látványosabb, funkcióilag is szükséges volt, hiszen a régi felület nem támogatta az érintőképernyőket, amely nélkül nem sokra megyünk tablet vagy egyéb, billentyűzet nélküli „szerkezet” esetén. Ugyanígy megoldották, hogy a Recovery Environment használata esetén is működjön az érintőképernyő. Az érintőképernyő kezelésén felül szerencsére megmaradt a billentyűzet-vezérlés és további újdonság az egér használatának lehetősége is.

Sok beállítás, amely a „multi-boot”-tal volt kapcsolatos (például alapértelmezett rendszer kiválasztása, időkorlát beállítása, stb..), mostantól a választó képernyőn is beállítható, de a régi BCDEdit módszer és az msconfig is működik. Hála az EFI interfésznek ezentúl ebből a boot menüből is lehet pl. USB-s eszközökről indítani a bootolást, viszont a BIOS-okkal rendelkező gépeken ez a funkció nem fog működni.

Címkék: Windows 8

Tippek - TrükkökWindows 7 vagy Windows 8 telepítése külső merevlemezről vagy pendrive-ról

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2011. September 21. (Wednesday) - 20:52 · Tippek - Trükkök · Digg Button Facebook share

Windows 7-et és Windows 8-at telepíteni USB-s meghajtóról a legegyszerűbben úgy lehet, ha letöltjük a Windows 7 USB/DVD Download Tool-t, majd a lépéseket követve lesz egy Windows 7 vagy Windows 8 telepítőt tartalmazó, bootoltatható pendrive. Abban az esetben, ha az előbbi eszköz nem akarna működni (például a külső merevlemezt nem ismeri fel, vagy 32-bites rendszer alatt akarunk 64-bites telepítőt készíteni), akkor az alábbi leírás sokat segíthet.

Tovább »

Címkék: Windows 7 Tippek - Trükkök Windows 8

Windows 8Windows 8 újdonságok: hordozható Windows környezet

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2011. September 19. (Monday) - 10:23 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

Sokat utazók számára hasznos funkció lesz a hordozható Windows 8 környezet, a Windows To Go. A Windows To Go segítségével bármilyen hordozható eszközre (pendrive, külső merevlemez, SD kártya, stb.) „rátehetjük” az aktuális rendszerünket, fájljainkkal és beállításokkal együtt, majd egy másik gépbe betéve, arról bootolhatunk. Igaz, évek óta több laptop fogy, mint asztali gép, ezenfelül itt vannak a táblagépek, úgyhogy azt hiszem a Microsoft ezzel egy „kicsit” elkésett.

Windows To Go Tulajdonságok:

 • Legalább 32GB tárhely kell hozzá
 • A Windows 8 alapértelmezetten a Windows To Go környezetben fog indulni, ha lehet (van Windows To Go eszköz csatlakoztatva a géphez)
 • Driverek is lesznek rajta, arra az esetre, ha Windows Update nem állna rendelkezésre
 • USB 2.0 és 3.0 támogatása
 • Hibernáció le van tiltva
 • Működik a „régi” BIOS-okkal és az új UEFI firmwarekkel is

A fentieken túl várhatóan Bitlocker támogatás is lesz, így nem kell (nagyon) aggódnunk, ha „elhagytuk a Windowsunkat”.

Címkék: Windows 8

Windows 8Windows 8 gépigény

male · Kevesebb, mint 11 és fél éve · 2011. September 16. (Friday) - 07:22 · Windows 8 · Digg Button Facebook share

A Microsoft állítása szerint a Windows 8 gépigénye nem lesz nagyobb a Windows 7-nél, tehát minden gépen, amelyen a Windows 7 futott, a Windows 8 is el fog futni.

Minimális gépigény:

 • 1 GHz-es (vagy gyorsabb) 32-bites (x86) vagy 64-bites (x64) processzor
 • 1 GB RAM a 32-bites verzióhoz vagy 2 GB RAM a 64-bites verzióhoz
 • 16 GB szabad hely a 32-bites verzióhoz vagy 20 GB a 64-bites verzióhoz
 • DirectX 9-es videókártya WDDM 1.0 (vagy újabb) driverrel
 • Érintőkijelző, az érintőkijelzős funkciók kihasználáshoz

A minimális gépigényen sem látszik, hogy túlzottan erős gép kéne hozzá, de vállalkozó kedvűek ennél tovább mentek és feltelepítették egy Asus Eee PC 1000H netbookra, amelyben N270-es Intel Atom processzor és 1GB memória van. A videón jól látszik, hogy a netbookon teljesen használható sebességgel megy a Windows 8. Reméljük, hogy a végleges verzió megjelenéséig ez az eredmény nem fog romlani, de inkább csak jobb lesz.

Letöltés: Windows 8 letöltés

Címkék: Windows 8

« Előző 1 2 3 4 Következő »